Fűszeres sertéssült

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 80 dkg húsos sertésoldalas
  • 6 szem fekete bors
  • 3 szem szegfűbors
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek grillfűszerkeverék
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl sör
  • 1 ek méz

Elkészítés

    1. A megtisztított húst tegyük lábosba, és öntsük fel vízzel. Adjunk hozzá 1 fej meghámozott hagymát a kétféle borssal, a babérlevéllel és egy kevés sóval együtt. Főzzük legalább 60 percig, amíg majdnem teljesen megpuhul, majd vegyük ki az edényből, és hagyjuk kihűlni.
    2. Ezután dörzsöljük be 3 gerezd összezúzott fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd tegyük tepsibe. Tegyük mellé a másik hagymát és a maradék fokhagymafejet kettévágva. Öntsük alá a sört, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 50 perc elteltével vagdossuk be a bőrét, locsoljuk meg a mézzel, és süssük pirosra.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 hónappal ezelőtt
Oldalas így vagy úgy, de mindenhogy szeretjük!

Hasonló Receptek

Magazin