Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres sertésoldalas fóliában sült krumplival

120 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg sertésoldalas
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A páchoz:
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk csilipor
  • 1 tk Worchester-szósz
  • 1 ek mustár
  • 1 tk vörösborecet
  • 0,5 dl olaj
  • A fóliás burgonyához:
  • 8 db burgonya
  • 4 ek tejföl
  • 10 dkg szalonna

Elkészítés

  1. Alaposan sózzuk és borsozzuk meg a húst. Tegyük lábosba 2 dl vízzel és a kétféle hagymával, és főzzük 1 órán keresztül. Közben keverjük össze a pác hozzávalóit. Ha kihűlt a hús, töröljük szárazra, vonjuk be a fűszeres páccal, és tegyük félre.
  2. Alaposan mossuk meg a burgonyát, és héjában főzzük 15 percig. Csepegtessük le, sózzuk meg, és csomagoljuk alufóliába. Forró serpenyőben süssük ropogósra a kis kockákra vágott szalonnát.
  3. Tegyük a húst forró grillrácsra. Sütés közben időnként forgassuk meg. Ha már kezd pirulni, tegyük a parázsba az alufóliás burgonyát. Süssük ropogósra a húst és a burgonyát. Kínáljuk az oldalast 5 cm-es darabokra vágva. A burgonyákat csomagoljuk ki, kereszt alakban vágjuk be őket, majd locsoljuk meg tejföllel, és hintsük meg a sült szalonnával.
Díszítsük az ételt egy fürt grillezett koktélparadicsommal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss