Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres sertésborda burgonyafőzelékkel

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet rövidkaraj
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kg burgonya
  • 2 db babérlevél
  • 3 dl tejföl
  • kevés liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A karajszeleteket kicsontozzuk, és a felforrósított olajon elősütjük. Meghintjük csipetnyi kakukkfűvel, bazsalikommal, majd megszórjuk az ételízesítővel. Ráterítünk egy csokor petrezselymet, amelyet majd ha a hús megpuhult, eltávolíthatunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és jól záródó fedővel letakarva, lassú tűzön, anélkül, hogy megkevernénk, készre pároljuk.

    A főzelékhez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós, babérleves vízben megfőzzük. Amikor a burgonya megpuhult, a tejfölt kevés liszttel elkeverjük, és behabarjuk vele a főzeléket.

    Amikor a főzelék besűrűsödött, a zöldfűszeres hússal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Nagyon egyszerű és nagyon finom!
bednem
Nagyon egyszerű és nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin