Az összeállítás:
A lisztbe keverd bele a sót, majd a kb. 1/2 cm-es kockákra vágott hideg vajat. Nem kell, hogy késtörő kemény legyen, de semmiképpen se puha!!! Most jön a morzsázás... El kell bögyörgetni a vajdarabkákat a liszttel... utána bele a sajtot és a fűszereket. Eleinte lehet, hogy túl száraznak tűnik majd, de a kezed meg fogja olvasztani a vajat előbb-utóbb, úgyhogy ne add fel!! Ha összeállt a massza (gyurma állagúra), felezd meg, sodord 3 cm átmérősre, és csavard be fóliába. Legalább 2-3-4 órára tedd hűtőbe, de ott maradhat 1-2 napig is.
Sütés: A fóliából vedd ki, jöhet a szeletelés... Hogy milyen vastag legyen?!? Kinek mi tetszik. Neken a 1/2 cm-es vastagság jött be eddig a leginkább. A tepsit nem kell semmivel sem kezelni sütés előtt, mert a temérdek vaj, amit belegyúrtunk a tésztába, megteszi a hatását. A legjobb üvegtálban sütni, szerintem ebben pirul meg az alja a legkevésbé... Közepesnél erősebb lángon sütöm, úgy 10 percig, de ha már látod, hogy halvány barna a széle, akkor jó. Mindig óriási siker!!