Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres rántott csirke, ami olyan, mint a gyorsétteremi

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb (felső)
  • 2 db csirkecomb (alsó)
  • 6 db csirkeszárny
  • 2 db csirkemell (feldarabolva)
  • 1 bögre liszt
  • 1 tk csilipor
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk paprika
  • 1 tk gyömbérpor
  • 1/3 tk fahéj
  • 1/3 tk szegfűszeg
  • 1/3 tk szerencsendió
  • 2 tk só
  • 2 tk bors
  • 3 bögre tej
  • 1 db húsleves kocka
  • 1 db tojás
  • olaj

Elkészítés

    1. A lisztet, az összes fűszert, a sót és a borsot egy tálban összekeverjük, majd félretesszük.
    2. Egy nagyobb fazékba belerakjuk a megmosott, megtisztított csirkedarabokat, és beleöntünk 2 és 1/3 bögre tejet. Beledobjuk a leveskockát is. A húsokat közepes lángon 20 percig főzzük a tejben.
    3. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrosítunk.
    4. A csirkéket lehúzzuk a tűzről. A maradék tejet és egy felvert tojást egy tányérban elkeverünk. A húsokat először a tejes tojásba, majd a korábban kikevert lisztbe forgatjuk. 
    5. Forró olajban aranybarnára sütjük a rántott csirkéket .

    RÁNTOTT CSIRKECOMB ÉS TÖKKARIKA >>>

    MEDITERRÁN RÁNTOTT CSIRKE >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin