Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres pulykaszárnyak serpenyős zöldségekkel

default user icon

Hozzávalók

  • 2 kg pulykaszárny (Gallicoop)
  • A sós páchoz:
  • 1 l víz
  • 10 dkg só
  • 10 dkg cukor
  • 0, 75 dl ecet
  • A fűszerkeverékhez:
  • 6 ek barna cukor
  • 4 ek paprika
  • 3 ek chilipor
  • 2 tk fokhagymapor
  • 1 tk őrölt római kömény
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • 2 ek só
  • 1 ek őrölt fekete bors
  • A körethez:
  • burgonya
  • cukkini
  • piros paprika
  • olívaolaj
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A pulykaszárnyakat az ízületnél kettévágjuk. A sós páclé hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, a szárnyakat 1-6 órán keresztül pácoljuk benne.
    2. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük, és a lecsepegtetett szárnyakat alaposan bedörzsöljük vele. Grillen, vagy sütőben megsütjük a pulykaszárnyakat kb. 45 perc alatt.
    3. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, és serpenyőben, olajon kb. 15 perc alatt, gyakran kevergetve megsütjük. Sóval, borssal, zöldfűszerrel ízesítjük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin