Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres pulykanyárs

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamell (vagy bármilyen hús amit szeretünk)
  • 50 dkg bacon
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 15 dkg gomba
  • 5 fej hagyma
  • 3 db paprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • (hurkapálca)
  • A páchoz:
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • borsikafű
  • kakukkfű
  • curry
  • A körethez:
  • burgonya
  • petrezselyem
  • vaj
  • A salátához:
  • vegyes zöldsaláta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • jégsaláta
  • újhagyma
  • kígyóuborka
  • paradicsom
  • paprika
  • (de mehet bele a hagyományos cukor, ecet, víz öntet is)

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a pác alapanyagait, a falatokra vágott pulykamellet beleforgatjuk, majd lezárjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.

    Elkészítjük a zöldsalátát: a jégsalátát megmossuk, elfelezzük, majd negyedeljük, és vékony csíkokra vágjuk. Az uborkát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, az újhagymát szintén apróra vágjuk, mehet bele a zöldje is. A paradicsomot és a paprikát is feldaraboljuk. Megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és balzsamecettel leöntjük, megforgatjuk.

    A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük (de ne főzzük túl).
    Egy serpenyőbe a vaj at beletesszük, rászedjük a burgonyát, megkapatjuk, sózzuk, petrezselyemmel meghintjük.

    A pácolt húst elővesszük, a hurkapálcákat elfelezzük, bekenjük a páclével, majd sorban felszurkáljuk a hozzávalókat: bacon, kolbász, hagyma, hús, paradicsom, paprika, gomba... Egy tepsibe beleállítjuk, a sütőt előmelegítjük 210 fokra, majd alufóliával lefedve 1 óra 30 percet sütjük, ekkor levesszük a fóliát, és még 10 percet pirítunk rajta.

    A nyársakat a petrezselymes burgonyával és a salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Mivel fogyózom, azért nem készítettem hagyományos salátaöntetet, nem ettem köretet sem, sőt szalonnát, kolbászt sem...

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin