Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres pulykamell vajas gesztenyével

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított pulykamellet megsózzuk, majd megpirítjuk a felforrósított olajon. Tálba tesszük, bedörzsöljük a fűszerekkel, majd pihentetjük 2 órán keresztül. Alufóliára tesszük, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, becsomagoljuk, majd 160 fokos sütőben 60 percig sütjük. A megtisztított kelbimbót kereszt alakban bevágjuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A felkockázott bacont ropogósra sütjük, a pörcöket eltávolítjuk, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a kétféle, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a mustármagot, felöntjük az ecettel, majd felforraljuk. Hozzáforgatjuk a kelbimbót, majd meghintjük a ropogós bacondarabkákkal és a zsemlemorzsával. Tűzálló tálba tesszük, ezt is a sütőbe toljuk, és kissé megpirítjuk.
  3. A hasábokra vágott répát majdnem teljesen puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt répát és a felkockázott, hideg vaj felét. Megsózzuk, majd felöntjük a citrom kifacsart lével.
  4. A megtisztított gesztenyét puhára főzzük, megsózzuk, majd átforgatjuk a megmaradt vajon. A húst a pecsenyelével meglocsolva és a háromféle körettel tálaljuk.
Ha 1 dl tejet öntünk a kelbimbó főzővizébe, nem lesz kellemetlen illat a konyhában.

Ezek is érdekelhetnek

Friss