Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres pulykamell vajas gesztenyével

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell
  • 4 ek olaj
  • 1/4 tk szárított rozmaring
  • 1/4 tk szárított kakukkfű
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1/4 tk koriandermag
  • 4 dkg vaj
  • A körethez:
  • 60 dkg kelbimbó
  • 20 dkg bacon
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1/2 tk őrölt mustármag
  • 2 ek fehér balzsamecet
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 ek cukor
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 1/2 db citrom
  • 20 dkg gesztenye

Elkészítés

    1. A megtisztított pulykamellet megsózzuk, majd megpirítjuk a felforrósított olajon. Tálba tesszük, bedörzsöljük a fűszerekkel, majd pihentetjük 2 órán keresztül. Alufóliára tesszük, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, becsomagoljuk, majd 160 fokos sütőben 60 percig sütjük. A megtisztított kelbimbót kereszt alakban bevágjuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
    2. A felkockázott bacont ropogósra sütjük, a pörcöket eltávolítjuk, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a kétféle, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a mustármagot, felöntjük az ecettel, majd felforraljuk. Hozzáforgatjuk a kelbimbót, majd meghintjük a ropogós bacondarabkákkal és a zsemlemorzsával. Tűzálló tálba tesszük, ezt is a sütőbe toljuk, és kissé megpirítjuk.
    3. A hasábokra vágott répát majdnem teljesen puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt répát és a felkockázott, hideg vaj felét. Megsózzuk, majd felöntjük a citrom kifacsart lével.
    4. A megtisztított gesztenyét puhára főzzük, megsózzuk, majd átforgatjuk a megmaradt vajon. A húst a pecsenyelével meglocsolva és a háromféle körettel tálaljuk.
Ha 1 dl tejet öntünk a kelbimbó főzővizébe, nem lesz kellemetlen illat a konyhában.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin