A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A felkockázott hideg vajat egy tálban gyorsan összedolgozzuk a liszttel, a tojással és a sóval. Cipóvá gömbölyítve folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percig.
Közben a pórét a gyökér feletti fás rész és a sötétzöld levelek eltávolítása után megmossuk, majd felszeleteljük vagy kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 1/2 cm vastag kerek lappá nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kivajazott 24 cm-es piteformát úgy, hogy peremet is képezünk, és az alját villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben elősütjük 10 percig, majd kivesszük, és eloszlatjuk rajta a felszeletelt pórét vagy kirakjuk a sűrűn egymás mellé állított pórédarabokkal.
A tojásokat habosra keverjük a tejszínnel és a tejjel. A kakukkfűvel, a szerecsendióval és sóval, borssal fűszerezzük, majd a póréra öntjük.
Végül a pitét változatlan hőfokon készre sütjük kb. 50 perc alatt.