Az előzőleg lepikkelyezett, megmosott, beirdalt halakat besózzuk, állni hagyjuk pár órát, de ha van idő, akár 1 éjszakát is.
A fűszerolajhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízlés szerint változtatható az összetétele.
A halakat megkenjük a fűszerolajjal. A beirdalt részekbe fél-fél karika citromot teszünk. A baconnal körbetekerjük a halakat, majd kiolajozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a felkarikázott hagymát és 0,5 dl vizet öntünk alá.
Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 20 percig 200 fokon sütjük a halakat. Ezután levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, én most petrezselymes burgonyát és baconbe tekert zöldbabot készítettem hozzá.