Elkészítés: A húst 1,5 cm (ujjnyi) szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, valamint liszttel. Egy serpenyőben kevés olajon (kb. 1 dl) a szeletek minden oldalát elősütjük (barnás kérget sütünk rá). Az így elősütött szeleteket kivesszük a serpenyőből, és egy tálra rakjuk.
Megtisztítjuk a zöldségeket: a hagymát, a sárgarépát és a gyökeret, majd karikára vágjuk. A serpenyőbe további olajat teszünk (kb. 1 dl), és a zöldségeket kicsit lepirítjuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az elősütött húst, felöntjük a barnamártással. Lefedve puhára pároljuk (ha szükséges, további vizet adunk hozzá a párolás ideje alatt).
Amikor a párolás már majdnem kész, hozzáöntjük a birspálinkát, majd a tűzről lehúzva elkeverjük a pálinkát a szószban. Az elkészült húst a szósszal tálra rakjuk.
Közben a körethez a birsalmát meghámozzuk és kockára vágjuk. Egy serpenyőbe kb. 1,5 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a felkockázott birset és a cukrot, amiben puhára főzzük. Ha megfőtt, kakukkfűvel megszórjuk, és megvárjuk, hogy kicsit lepiruljon. A serpenyőből egy tálba öntjük.
A rizst fűszeres vízben puhára főzzük, és leszűrjük a vizet. A megfőtt rizst a birses szószhoz öntjük, és összekeverjük.
A húst és a köretet tálalhatjuk külön tálon.