Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres padlizsánsaláta paradicsommal

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt alapos mosás után nagyjából 1 cm-es kockákra darabolom. A paradicsom héját éles késsel bemetszem, 1 percre forró vízbe dobom, meghámozom, és a padlizsánnal nagyjából azonos méretűre darabolom. Az újhagymát egészen apróra kockázom.

Egy nagyobb serpenyőben kissé felmelegítem az olajat, majd rádobom a szárított fűszereket, aztán a padlizsánkockákat. Kissé sózom, cayenne-i borssal meghintem. Állandó kevergetés mellett kissé átpirítom, majd jöhet a sűrített paradicsom, végül zöldségalaplével engedem fel. Amikor a padlizsán puhulni kezd, egy szűk maréknyi paradicsomot hozzáadok. Így a padlizsán, ami úgy működik, akár a szivacs, nem olajat, hanem finom zöldségleveket vesz magához. Nagyjából 8-10 perc elegendő, hogy minden megpuhuljon.

Ekkor félrehúzom a tűzről, kissé hűlni hagyom, majd összekeverem a maradék paradicsommal, meglocsolom a kétféle ecettel, és még egyszer óvatosan átforgatom. Tálba szedem, ha már szobahőmérsékletű, beteszem a frizsiderbe, és legalább 1 órán át érlelem.

Kitűnő friss kenyérrel előételként, de sültekhez, grillezett sajthoz, húsokhoz is pompás!

Ezek is érdekelhetnek

Friss