Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres padlizsánkrém

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg padlizsán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg margarin
  • friss koriander
  • fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, majd sütőben 200 fokon puhára sütjük. Ezután kicsit pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és fakéssel püré jellegűre vágjuk.

    Kevés margarinon a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk, majd kihűtjük.

    Habüstben a margarint habosra keverjük, fűszerezzük, majd hozzákeverjük a pürére vágott padlizsánt.

    Fogyasztható házi kenyérrel, lángossal vagy ciabattával.

    A padlizsános falatokhoz gazdag, enyhén savas száraz fehérborok, de leginkább a Napbor illik. Intenzív, szép, harapós érett illatok, vibráló ízek és erőteljes zamatok jellemzik ezt a fehérbort. Gazdag és meleg tüzű, hosszú utóízében kellemes fanyarka sejlik fel.

Megjegyzés

Dr. Lőrinc György egri borász receptje, mely az Így főznek a borászok könyvben jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin