Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres pácolt lazacszelet

90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db kb. 20 dkg-os lazacfilé
  • A páchoz:
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 citrom leve
  • 2-3 cm-es gyömbér (reszelve)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt színes bors
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk állni, míg a pácot elkészítjük.

Egy tálban keverjük össze a barna cukrot, az olívaolajat, a citrom levét, a szójaszószt, ízlés szerint sót, őrölt színes borsot, a lereszelt gyömbért és az összenyomott fokhagymát. Ezután alaposan forgassuk bele a lazacszeleteket, és hagyjuk legalább 1 órán át pácolódni, közben többször forgassuk, és locsoljuk meg a páccal.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymás mellé a bepácolt halszeleteket, majd a visszamaradt pácot csorgassuk a tetejükre. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

Ameddig a lazac sül, készítsünk krumplipürét.

Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszelet, majd kanalazzuk mellé a krumplipürét, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss