Elkészítés: A tésztához valókat összekeverjük: először kicsit megolvasztjuk a vajat, beleütjük a 4 tojást, beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, és ezt simára keverjük. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (liszt, szódabikarbóna, fűszerek, almaszósz). Kézi robotgéppel egynemű tésztává keverjük, majd beletesszük a darabokra vágott mézeskalácsszíveket.
Az így kapott tésztát 26 cm-es, kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 50 perc) készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megkenjük forró sárgabaracklekvárral. Ha kihűlt a tetejét megkenjük forró gőz fölött olvasztott étcsokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre