Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-diós kevert sütemény

Hozzávalók

  • A tepsi kikenéséhez:
  • 10 dkg vaj
  • A tésztához:
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • 30 dkg magozott meggy
  • fahéj (őrölt)
  • 15 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • A tetejére:
  • 5 ek kakaópor
  • 5 ek porcukor
  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tepsit vastagon kikenjük a vaj jal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újonnan megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval. 200 fokra melegítjük a sütőt és kb. 15 percre betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótát elkészítjük.
    2. Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vaj jal keverőgéppel habosra keverjük (kb.8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet. A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
    3. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk. A meggyes-diós rész kerül felülre. A kakaót a cukorral, vízzel felfőzzük, majd a vaj at is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. 1-2 órát hűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.

    KEVERT GRÍZES-TÚRÓS>>> 

    KEVERT ALMÁS SZELET>>> 

    CITROMOS-MÁKOS KEVERT SÜTEMÉNY>>> 

Megjegyzés

Vasárnapi sütink volt. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. A tetejét színes cukorral szórtam meg. 23×34 cm-es tepsi kell hozzá.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin