A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újonnan megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval. 200 fokra melegítjük a sütőt és kb. 15 percre betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótát elkészítjük.
Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük (kb.8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet. A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk. A meggyes-diós rész kerül felülre. A kakaót a cukorral, vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. 1-2 órát hűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.