Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres-mázas csirkeszárnyak

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál korianderzöld
  • 5 evőkanál étolaj
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 kiskanál őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkeszárnyakat a tollmaradványoktól megszabadítjuk, megmossuk, megszárítgatjuk, majd kettévágjuk. Jól behűtjük, így jobban fog sülni.

    A hagymát finomra aprítjuk, ahogyan a zöldfűszereket is.

    Az olajat wokban füstölésig forrósítjuk, a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük.

    A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot. Kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat hozzáadjuk, megborsozzuk, a zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.

    Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig, amíg a húsokon vastag nem lesz a bevonat. Párolt rizs és zöldsaláta vagy kínai sült tészta illik köretnek hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin