Elkészítés: A csirkeszárnyakat a tollmaradványoktól megszabadítjuk, megmossuk, megszárítgatjuk, majd kettévágjuk. Jól behűtjük, így jobban fog sülni.
A hagymát finomra aprítjuk, ahogyan a zöldfűszereket is.
Az olajat wokban füstölésig forrósítjuk, a szárnyakat megforgatva pirosra sütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük.
A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot. Kevergetve világosra karamellizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat hozzáadjuk, megborsozzuk, a zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig, amíg a húsokon vastag nem lesz a bevonat. Párolt rizs és zöldsaláta vagy kínai sült tészta illik köretnek hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre