Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres mascarponekrémmel töltött füstölt lazac

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg füstölt szeletelt lazac
  • 25 dkg mascarpone
  • vörös és fekete kaviár
  • 1 dl habtejszín
  • 3 evőkanál vodka
  • színes bors
  • metélő hagyma (snidling)
  • citromlé
  • 10 dkg füstölt lazac a krémbe

Elkészítés

    Elkészítés: A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd pár kanál habot óvatosan a masszához keverünk (vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a massza!!!!).

    Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

    Egy darab fóliát leterítünk az asztalra, majd ráhelyezünk 1 szelet füstölt lazacot. Ezután rákanalazzuk a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük és megformázzuk. Minden lazacszelettel így járunk el. Ezután tálcára helyezzük a tekercseket, majd 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.

    Tálalás előtt a hűtőből kivesszük, éles késsel felszeleteljük. Ezután tányérra helyezzük a tekercseket, majd mindegyik tetejére kaviárt kanalazunk. Pirított kiflikarikákkal kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin