Elkészítés: A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű sóval és színes borssal. Ezután hozzáadjuk a vodkát, ízlés szerint citromlevet, az apróra vágott metélőhagymát (snidlinget), az apró kockára vágott füstölt lazacot, majd alaposan összekeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd pár kanál habot óvatosan a masszához keverünk (vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a massza!!!!).
Ezután 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Egy darab fóliát leterítünk az asztalra, majd ráhelyezünk 1 szelet füstölt lazacot. Ezután rákanalazzuk a fűszeres-mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük és megformázzuk. Minden lazacszelettel így járunk el. Ezután tálcára helyezzük a tekercseket, majd 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt a hűtőből kivesszük, éles késsel felszeleteljük. Ezután tányérra helyezzük a tekercseket, majd mindegyik tetejére kaviárt kanalazunk. Pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre