Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres marhahúsos rolád

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle ( barna magos )
  • tej
  • bors
  • 1 mk majoránna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • petrezselyemzöld
  • 5 dkg sajt
  • 1 tk mustár
  • 20 dkg baconszalonna
  • 1 csomag paprikával töltött olajbogyó
  • 1 tk paprikakrém
  • 2 ek vaj
  • 15 dkg koktél paradicsom
  • húslé

Elkészítés

    1. A darált húshoz adjuk a sót, a borsot, a majoránnát, és a tejben áztatott magos zsemlét kifacsarjuk, majd elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt fokhagymát, és a vöröshagymát, az aprított pritaminpaprikát, a mustárt, és vágott petrezselymet, végül a reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk, és hagyjuk kicsit a hűtőbe 20 percig pihenni, hogy az ízek kissé összeérjenek.
    2. Addig előkészítünk három szelet baconszalonnát és félig egymásra hajtjuk őket. Ebbe kerül egy maréknyi húsmassza, majd egyenletesen eloszlatjuk, ovális alakban. Középre 3-3 db olajbogyót teszünk, és szorosan feltekerjük a szalonna segítségével.
    3. A roládokat vajjal kikent tepsibe helyezzük. A koktélparadicsomokat a roládok mellé rendezzük, majd húslével megöntözzük, és a sütőbe tolva 160 fokon megsütjük. 50 perc alatt elkészül.
    4. A kész roládot szeletekre vágjuk, majd a megmaradt szaftba kevés lisztet keverünk, és egy serpenyőbe átszűrve forralunk egyet rajta, miközben egy kevés paprikakrémmel, sóval, borssal, vajjal és húslével ízesítjük.

    MÉG TÖBB ISTENI RECEPT MARHÁBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin