15 dkg főtt csemegekukorica (vagy 1 doboz 425 g-os)
4 ek olaj
15 dkg tejföl
Allergének
Tej
Elkészítés
A lisztet elvegyítjük a római köménnyel, a csilipehellyel és a sóval, majd hozzáadjuk az ásványvízzel elkevert tojásokat és simára dolgozzuk. A megtisztított újhagymát felkarikázzuk és a kukoricával együtt a tésztamasszába forgatjuk.
Serpenyőben adagonként felhevítjük az olajat, és a kukoricás masszából evőkanállal több részletben 8-12 gombócot teszünk bele. Kissé lelapítjuk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük 4 perc alatt.
A kész tócsnikat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd fogyasztásig a 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!) A simára kevert tejfölt külön tálkában kínáljuk hozzá.