Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres kukoricatócsni

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 13 dkg liszt
  • 1/2 tk római kömény
  • 1 tk csilipehely
  • 1/2 tk só
  • 1 dl ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 4 szál újhagyma
  • 15 dkg főtt csemegekukorica (vagy 1 doboz 425 g-os)
  • 4 ek olaj
  • 15 dkg tejföl
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet elvegyítjük a római köménnyel, a csilipehellyel és a sóval, majd hozzáadjuk az ásványvízzel elkevert tojásokat és simára dolgozzuk. A megtisztított újhagymát felkarikázzuk és a kukoricával együtt a tésztamasszába forgatjuk.
  2. Serpenyőben adagonként felhevítjük az olajat, és a kukoricás masszából evőkanállal több részletben 8-12 gombócot teszünk bele. Kissé lelapítjuk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük 4 perc alatt.
  3. A kész tócsnikat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd fogyasztásig a 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!) A simára kevert tejfölt külön tálkában kínáljuk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss