Elkészítés: Forró olajban megpirítom a zöldségeket, majd benne a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórom liszttel, a zöldséggel elkeverem, majd meghintem pirospaprikával, felengedem kb. 1,2 l vízzel. Azonnal sózom, hogy a letapadt liszt feloldódjon, majd a többi belevalót is hozzáadom, a forrástól takarékon főzöm.
Közben a tejfölt kikeverem kevés forró levessel, hozzáadom, valamint egy kis maréknyi apró száraztésztát is dobok a levesbe.
A füstölt kolbászt teflon serpenyőben pár csepp olajon vagy mikróban kicsit átsütöm, a leveshez adom, együtt készre főzöm, és a végén pár csepp ecettel is ízesítem.
Tálalásnál friss zöldfűszerrel meghintem!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre