Fűszeres krumplileves

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 1,6 literhez:
  • 50 dkg krumpli felkockázva
  • 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller) felaprítva
  • 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva, aprítva
  • kb. 1 teáskanál őrölt majoránna
  • kb. 1 evőkanál aprított friss zellerzöld
  • 1 babérlevél
  • őrölt bors
  • 1 közepes paradicsom egészben, behasítva
  • 1 kisebb zöldpaprika, behasítva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt pirospaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • ecet
  • 20 dkg füstölt kolbász vagy virsli felkarikázva
  • 1 maréknyi apró száraztészta

Elkészítés

    Elkészítés: Forró olajban megpirítom a zöldségeket, majd benne a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórom liszttel, a zöldséggel elkeverem, majd meghintem pirospaprikával, felengedem kb. 1,2 l vízzel. Azonnal sózom, hogy a letapadt liszt feloldódjon, majd a többi belevalót is hozzáadom, a forrástól takarékon főzöm.

    Közben a tejfölt kikeverem kevés forró levessel, hozzáadom, valamint egy kis maréknyi apró száraztésztát is dobok a levesbe.

    A füstölt kolbászt teflon serpenyőben pár csepp olajon vagy mikróban kicsit átsütöm, a leveshez adom, együtt készre főzöm, és a végén pár csepp ecettel is ízesítem.

    Tálalásnál friss zöldfűszerrel meghintem!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Edit 4 évvel ezelőtt
Ezt a receptet már kétszer elkészítettem a páromnak nagy sikert arattam vele. A második főzéskor egy kicsit változtattam rajta. A kolbászt zsíron megpirítottam majd kiszedtem a kolbászokat és a visszamaradt zsírba tettem a zöldségeket. A recept többi részét nem változtattam. Köszi a receptet.

Hasonló Receptek