Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Fűszeres krumplileves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fűszeres krumplileves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 106
  • Elküldve: 25

Hozzávalók:

  • kb. 1,6 literhez:
  • 50 dkg krumpli felkockázva
  • 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller) felaprítva
  • 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva, aprítva
  • kb. 1 teáskanál őrölt majoránna
  • kb. 1 evőkanál aprított friss zellerzöld
  • 1 babérlevél
  • őrölt bors
  • 1 közepes paradicsom egészben, behasítva
  • 1 kisebb zöldpaprika, behasítva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt pirospaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • ecet
  • 20 dkg füstölt kolbász vagy virsli felkarikázva
  • 1 maréknyi apró száraztészta

Elkészítés:

Forró olajban megpirítom a zöldségeket, majd benne a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórom liszttel, a zöldséggel elkeverem, majd meghintem pirospaprikával, felengedem kb. 1,2 l vízzel. Azonnal sózom, hogy a letapadt liszt feloldódjon, majd a többi belevalót is hozzáadom, a forrástól takarékon főzöm.

Közben a tejfölt kikeverem kevés forró levessel, hozzáadom, valamint egy kis maréknyi apró száraztésztát is dobok a levesbe.

A füstölt kolbászt teflon serpenyőben pár csepp olajon vagy mikróban kicsit átsütöm, a leveshez adom, együtt készre főzöm, és a végén pár csepp ecettel is ízesítem.

Tálalásnál friss zöldfűszerrel meghintem!

Megjegyzés:

Kolbász nélkül is szoktam főzni ezt a levest, olyankor kevés ételízesítővel fokozom az ízhatást!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

gaby53 receptjeiből:
Zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal
Foszlós kakaós-mazsolás kalács
Almás vargabéles almamártással
Kakukkfüves-zöldséges gombaleves daragaluskával
Sajtos-tökmagos pogácsa
Székelykáposzta, ahogy Gabi készíti
Spenótos rakott burgonya II.
Zöldségleves vegyes zöldségekből
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. edit31
    2012. szeptember 8. (szombat) 18:45
    Ezt a receptet már kétszer elkészítettem a páromnak nagy sikert arattam vele. A második főzéskor egy kicsit változtattam rajta. A kolbászt zsíron megpirítottam majd kiszedtem a kolbászokat és a visszamaradt zsírba tettem a zöldségeket. A recept többi részét nem változtattam. Köszi a receptet.
    edit31 szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Pazar piték
Lágy, omlós tészta fogja körül a gazdag tölteléket, ami lehet édes és sós is. Gyümölcs, mák, dió, túró, de gomba, hús és zöldségek is kerülhetnek bele. Még tortának is készíthető!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fonott kalács VII. Fonott kalács VII.
Francia almatorta krémesen Francia almatorta krémesen
Banános-mogyorós muffin Banános-mogyorós muffin
Zabpelyhes amerikai palacsinta Zabpelyhes amerikai palacsinta
Pizzás masni Pizzás masni
Joghurtos zöldborsófőzelék Joghurtos zöldborsófőzelék
Mákos máglyarakás birsalmával Mákos máglyarakás birsalmával
Kelkáposztatekercs zöldséges mártással Kelkáposztatekercs zöldséges mártással
Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel
Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123012_grillazs-110.jpg Grillázs, az édes ropogós

Édes és ropogós, készülhet belőle torta, de apróra tördelve, esetleg darálva lehet dekoráció, ízesíthetünk vele krémet, habot.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122985_gesztenyemese-110.jpg Gesztenye-mese

A szederszüret idén két turnusban lement. Csodás lelőhelyet találtunk, de az idei nyár mostoha volt ehhez a gyümölcshöz, az ősz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111037_sutotok-110.jpg Sütőtököt mindenkinek!

Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122977_raeros-reggelik-110.jpg Ráérős reggelik

A múlt hét csak amolyan csonka hét volt a hosszú hétvége miatt. Szünnapokon pedig nincs is jobb a lustálkodós, ráérős reggeleknél…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122970_puffasztott-110.jpg Puffasztott és pattogatott gabonák

Tegye fel a kezét, aki szerette gyerekkorában a zizit! Ugye? Majdnem mindegyikünk szép, édes és roppanós emlékeket őriz a színes…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept