Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fűszeres krumplileves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fűszeres krumplileves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 106
  • Elküldve: 25

Hozzávalók:

  • kb. 1,6 literhez:
  • 50 dkg krumpli felkockázva
  • 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller) felaprítva
  • 1 közepes vöröshagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva, aprítva
  • kb. 1 teáskanál őrölt majoránna
  • kb. 1 evőkanál aprított friss zellerzöld
  • 1 babérlevél
  • őrölt bors
  • 1 közepes paradicsom egészben, behasítva
  • 1 kisebb zöldpaprika, behasítva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt pirospaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • ecet
  • 20 dkg füstölt kolbász vagy virsli felkarikázva
  • 1 maréknyi apró száraztészta

Elkészítés:

Forró olajban megpirítom a zöldségeket, majd benne a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórom liszttel, a zöldséggel elkeverem, majd meghintem pirospaprikával, felengedem kb. 1,2 l vízzel. Azonnal sózom, hogy a letapadt liszt feloldódjon, majd a többi belevalót is hozzáadom, a forrástól takarékon főzöm.

Közben a tejfölt kikeverem kevés forró levessel, hozzáadom, valamint egy kis maréknyi apró száraztésztát is dobok a levesbe.

A füstölt kolbászt teflon serpenyőben pár csepp olajon vagy mikróban kicsit átsütöm, a leveshez adom, együtt készre főzöm, és a végén pár csepp ecettel is ízesítem.

Tálalásnál friss zöldfűszerrel meghintem!

Megjegyzés:

Kolbász nélkül is szoktam főzni ezt a levest, olyankor kevés ételízesítővel fokozom az ízhatást!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

gaby53 receptjeiből:
Legfinomabb sajtos-krumplis pogácsa
Diós és mákos kalács
Spárgakrémleves buggyantott tojással
Diós női szeszély
Kakaós kevert süti körtés étcsoki-darabokkal
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Zelleres brokkolikrémleves
Pulykahúsos rakott kel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. edit31
    2012. szeptember 8. (szombat) 18:45
    Ezt a receptet már kétszer elkészítettem a páromnak nagy sikert arattam vele. A második főzéskor egy kicsit változtattam rajta. A kolbászt zsíron megpirítottam majd kiszedtem a kolbászokat és a visszamaradt zsírba tettem a zöldségeket. A recept többi részét nem változtattam. Köszi a receptet.
    edit31 szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kókuszkocka piskótából Kókuszkocka piskótából
Fantás-túrós süti Fantás-túrós süti
Csirkepörkölt galuskával Csirkepörkölt galuskával
Citromvarázs III. Citromvarázs III.
Amerikai palacsinta XI. Amerikai palacsinta XI.
Rántott csirkemell chips-bundában Rántott csirkemell chips-bundában
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122592_bambuszparolo-110.jpg Könnyű és gyors fogások bambuszpárolóval

A bambuszból készített pároló edények néhány éve végre megjelentek a magyar, konyhaeszközökre szakosodott boltok polcain, így…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

Napi tipp
A túró nagyon sokoldalúan felhasználható alapanyag, a gyors szendvicskrémek kedvelt alapanyaga, és rengeteg jobbnál-jobb desszert fontos eleme. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept