Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres krumpligombócok paradicsomszósszal

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szobahőmérsékletű főtt krumplit összetörjük, ráütjük a tojást, homogénre keverjük, majd jöhet bele az ízlés szerint hozzáadott sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel elkevert liszt. Összegyúrjuk, és kb. golflabda méretű gombócokat formázunk a tésztából.

Bő, lobogó, forró, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük a gombócokat, az edény méretétől függően 2-3 részletben, majd szűrőkanállal tálba szedjük őket.

A fokhagymát apróra vágjuk, kb. 2 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a vizet (az üveg öblögetését is megejtjük ezzel), csipet cukorral, sóval felforraljuk. Ekkor tesszük bele a bazsalikomot és az oregánót, ízlés szerint. Sűrűre főzzük a szószt.

A gombócokat a paradicsommártással nyakon öntve, reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

Vizsgaidőszakban szuper, az unokanővérem ötlete. - bmesyke

Ezek is érdekelhetnek

Friss