Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres kolbászkák édeskömény-salátával és arab lapos kenyérrel

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kolbászkákhoz:
  • 60 dkg darált hús
  • 1/2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál morzsolt menta
  • 1 teáskanál morzsolt oregano
  • 1/2 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 cl víz
  • A salátához:
  • 2 fej édeskömény
  • 1 citrom
  • 10 szem zöld olívabogyó
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • A kenyérhez:
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl langyos víz
  • 8 cl olívaolaj + a kenéshez
  • 1,5 teáskanál cukor
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál só
  • Valamint:
  • 4 evőkanál sűrű görög joghurt

Elkészítés

Elkészítés: A kolbászkákhoz annak minden hozzávalóját egy nagy tában összekeverjük. A vizet csak apránként adagoljuk hozzá, amennyire szükséges, hogy homogén, gyúrható masszát kapjunk. Nedves kézzel formázzunk belőle kb. 15 db kisebb kolbászkát. Grillserpenyőben magas hőfokon minden oldalán 3-5 percig süssük, szép barnára.

A salátához az édesköményt nagyon vékonyan felszeleteljük. A citrom héját vékonyan felszeleteljük, a húsát pedig kifilézzük, szintén vékonyan felszeleteljük, majd összekeverjük az aprított olívabogyókkal, friss aprított korianderzölddel. Olívaolajjal és citromlével locsoljuk meg.

A kenyérhez az élesztőt a cukorral felfuttatjuk langyos vízben. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és az olívaolajat. Amikor felfutott az élesztő, beledolgozzuk a lisztes keverékbe, és homogén tésztát gyúrunk. Meleg helyen hagyjuk kelni 15 percet. Kb. 8 egyforma labdát gyúrunk belőle, és kör alakúra kinyújtjuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük kb. 2-3 perc alatt. Ha már a szélei kezdenek barnulni, kész is.

A friss pitára halmozzuk a salátát és a kolbászkákat, és friss joghurttal fogyasztjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss