A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd kicsit félretesszük.
Egy nagyobb tálban habosra keverjük a szoba-hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a lisztes-fűszeres keveréket. Jól összegyúrjuk, kettéosztjuk és legalább 20 percre betesszük a hűtőbe.
A lehűlt tészta felét kivesszük, és vágódeszkán kb. 15 cm hosszú, 5 centi átmérőjű hengert formázunk belőle. (Gyorsan kell dolgozni, mert hamar lágyul a tészta.) A tésztarudat ezután fóliába tekerjük, és kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy vágható keménységűre szilárduljon.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A fagyasztóból kivett, kicsomagolt tésztarudat vékony, kb. 4 milliméteres szeletekre vágjuk. A korongokat ezután betesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjunk köztük helyet, mert megduzzadnak! Kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük. Közben a tészta másik felét is feldolgozzuk.
A frissen sült keksz puha, csak kihűlve válik ropogóssá!