Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres keksz

5/5
45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd kicsit félretesszük.
  2. Egy nagyobb tálban habosra keverjük a szoba-hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a lisztes-fűszeres keveréket. Jól összegyúrjuk, kettéosztjuk és legalább 20 percre betesszük a hűtőbe.
  3. A lehűlt tészta felét kivesszük, és vágódeszkán kb. 15 cm hosszú, 5 centi átmérőjű hengert formázunk belőle. (Gyorsan kell dolgozni, mert hamar lágyul a tészta.) A tésztarudat ezután fóliába tekerjük, és kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy vágható keménységűre szilárduljon.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  5. A fagyasztóból kivett, kicsomagolt tésztarudat vékony, kb. 4 milliméteres szeletekre vágjuk. A korongokat ezután betesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjunk köztük helyet, mert megduzzadnak! Kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük. Közben a tészta másik felét is feldolgozzuk. 
  6. A frissen sült keksz puha, csak kihűlve válik ropogóssá! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss