Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres húsgombócleves

MME MME
5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A húsgombóchoz:
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 újhagyma
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 tojásfehérje
  • 1 mokkáskanál finomra reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • A leveshez:
  • 1,2 liter könnyű csirkeleves (kockából)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál száraz vermut
  • 20 dkg kelkáposzta
  • A díszítéshez:
  • 1 kis, friss, piros húsú chilipaprika (ízlés szerint)

Elkészítés

Előkészítés: A fokhagymát, az újhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A káposzta sérült külső leveleit eldobjuk, a káposztát vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés: Elkészítjük a húsgombócokat: összekeverjük a darált pulykát a tojásfehérjével, a fokhagymával, a gyömbérrel, a hagymával és a szójaszósszal, majd ízlés szerint borsozzuk. (A keverést végezzük konyhai robotgépben, ha a gombócokat nagyon simára eldolgozva szeretjük.) A masszából vizes kézzel 20 db egyforma kis gombócot formázunk, félretesszük. A leveshez a levet, a szójaszószt, a vermutot egy lábasban felforraljuk. Lassú tűzre kapcsolunk, a húsgombócokat egyenként a leveshez adjuk, így nem ragadnak össze. A levest újra felforraljuk, majd 8 percig csendesen főni hagyjuk. A káposztát a levesbe keverjük, és csendesen még 2–3 percig főzzük, amíg éppen csak összeesik. A levest előmelegített tányérba merjük, és ízlés szerint néhány chilipaprika-csíkkal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 103 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss