Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres hekk tenger gyümölcse rizottóval és halchips-szel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rizottóhoz:
  • 50 dkg tenger gyümölcse (fagyasztott)
  • 30 dkg rizs
  • olívaolaj
  • vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • citromlé
  • A hekkhez:
  • 1 kg fagyasztott hekk
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 2 evőkanál paprika
  • 1-2 kávéskanál erős paprika vagy cayenne-i bors, vagy chilipaprika
  • 1 kávéskanál feketebors
  • 1 kávéskanál fehérbors
  • csipet szerecsendió
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • olaj a sütéshez
  • A halchipshez:
  • 50 dkg apró tengeri hal
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

Elkészítés: 2 evőkanál vaj és 2 evőkanál olívaolaj keverékén párolni kezdjük a tenger gyümölcseit, majd 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1/4 citrom levét, 1 csapott kávéskanál sót adunk hozzá, és kb. 5-10 percnyi párolás után hozzáadjuk a rizst. Felöntjük 6 dl vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk. 15 perc után még egy kis vizet adunk hozzá, ha szükséges. Újabb 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről, és ha nem elég puha a rizs, akkor még hagyjuk egy kicsit a fedő alatt saját hőjében
párolódni.

A hekket hagyjuk kiolvadni, félbevágva besózzuk, állni hagyjuk. A lisztet a fűszerekkel összekeverjük, beleforgatjuk a halat, és olajban ropogósra sütjük.

A halchipshez 1/2 kg apró tengeri halat besózunk, és a hekk sütése után ugyanabban az olajban (ami már jó fűszeres) sütjük ropogósra, félúton teszünk bele 4 gerezd fokhagymát és 1 fej négybe vágott vöröshagymát.

A finom sült hagymákat a tálalásnál a halszeletek mellé teszem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss