Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres sült krumplispirál joghurtos mártogatóssal

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A krumplikat egyenként felszúrjuk egy-egy nyársra, vagy  hurkapálcikára, majd elkezdjük felvágni, miközben a nyársat lassan forgatjuk, így a krumpli spirál alakú lesz.
  2. A margarint felolvasztjuk, és ecset segítségével lekenjük vele a krumplispirálokat.
  3. A fűszereket összekeverjük, és minden oldalról megszórjuk vele a krumplit.
  4. A burgonyát sütőtálcára helyezzük, a nyárssal együtt úgy, hogy az kissé elemelkedjen a tálca aljától.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt aranybarna sütjük. (Ízlés szerint átsüthetjük a burgonyákat akár bő olajban is, miután kivettük a sütőből.)
  6. Kihúzzuk a nyársat, és melegen tálaljuk a krumplispirálokat, az ízlés szerint fűszerezett mártogatós szósszal.

Nézd meg videón is, hogyan készül a fűszeres sült krumplispirál joghurtos mártogatóssal:

Megjegyzés

Recept, fotó és videó: BOSH! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán; Bioenergetic Kiadó, 5990 Ft - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss