Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres házi grissini pálcák

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál szezámpehely
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg tömlős krém sajt
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 dl langyos tej
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só ízlés szerint
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1/2 mokkáskanál rozmaring
  • 1/4 mokkáskanál őrölt kömény
  • A tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • mák
  • szezámmag
  • napraforgómag

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat kenyérsütőgépbe teszem, és 1,5 órás keverő-kelesztő programra állítom.

A kész tésztát lisztezett asztalra borítom, majd átgyúrom, és egy hurkát formázok belőle. A hurkát egyforma korongokra vágom, majd a korongokat kisodrom 1 cm vastagságúra. Nem kell vastagabb, mert sütés közben még növekszik.

Egy tepsibe sütőpapírt teszek, és erre teszem egymás mellé a kisodort grissini pálcákat. Mindegyiket lekenem tojásfehérjével és meghintem tetszés szerint mákkal, szezámmaggal vagy napraforgómaggal, de maradhat sima is, mert elég íz van a tésztában.

Előmelegített 230 C fokos sütőben 13 perc alatt elkészül. Mártogatóssal még finomabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss