Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres hal mandulás mártással

4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-6 szelet hal vagy halfilé
  • 2 gerezd foghagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis darab zeller
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 teáskanál akácméz
  • szemes vegyes bors
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • gyömbér

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket felaprítjuk apró kockára, a fokhagymát szeleteljük, a halszeleteket átmossuk, papírtörlőn megszárítjuk.

    Az előkészített fehérrépát, zellert, fokhagymát a fűszerekkel feltesszük főni, felforraljuk, majd lassú tűzön fél óra hosszát főzzük, de nem forralva. Ezután hozzáadjuk a halszeleteket, lassan puhára pároljuk, de csak annyira, ne főjön szét. A halszeleteket óvatosan kivesszük a főzőléből, melegen tartjuk. A főzőlevet kiforraljuk, merülő turmix-szal pépesítjük.

    Amíg a hal készül, megcsináljuk a mártást: az olívaolajon enyhén sózva és a mézzel karamellizálva kissé megpirítjuk, az őrölt mandulát, hozzákeverjük a lisztet, és felöntve a borral összeforraljuk.

    Adagonként tálaljuk úgy, hogy minden tányérra egy szelet halat helyezünk, egyformán rákanalazunk néhány evőkanálnyit a mandulás mártásból. Párolt fűszeres rizst és a pépesített zöldséget adjuk mellé.

Megjegyzés

A recept alapján hasonló módon finom ebédet készíthetünk csirke- vagy pulykamellből, de sertés szűzpecsenyéből is. Jó étvágyat hozzá, üdv, Nord.

Nordkapp
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Hali Mindenkinek! A recept alapja a zsidó konyhából származik, menü ajánlómban szerepelni fog! Köszi, Nord!
SEniko
A zöldségeket és majd a halat beletéve, mennyi vízben kell megfőzni
firstlady
Ez egy egészen kitűnő recept! Csillagos ötös! :-) Megjegyzem, hogy mártás nélkül, csak az áttört zöldségekkel is komplett fogás. Így a cukorbetegek menüjébe is beilleszthető.
dzsafi
Halihó! Nálam nyerő a hal, főleg ha ilyen jóképű receptet találok hozzá. Üdv: Dzsafi

Hasonló Receptek

Magazin