Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres lilahagymalekvár

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 3 ek barnacukor
  • 50 dkg lilahagyma
  • 1 ek málnaecet
  • 1 ek balzsamecet krém
  • 0,5 dl konyak
  • 3 ek áfonyadzsem
  • 1 tk chilipehely
  • 3 db babérlevél
  • 1 tk kakukkfű
  • 3 tk tarkabors

Elkészítés

    1. A vajon karamellizáljuka cukrot, majd ráöntjük a megpucolt, felkarikázott hagymát és így pároljuk egy darabig.
    2. Amikor már nincs alatta sok lé, felöntjük az ecetekkel, a konyakkal és hozzáadjuk a chilit, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a borsot.
    3. Addig pároljuk, amíg a hagyma szétesik. Ekkor hozzáadjuk a dzsemet. Kb fél óra főzés után üvegekbe tesszük és szárazdunsztba állítjuk.

    MÉG TÖBB KÖRET RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

nemessis 5 évvel ezelőtt
Hmm... éppen most csinálom a karácsonyi kacsához (a dinsztelt káposzta mellé egy kis extraként). Nagyon finom és különleges lett. Pedig egy picit szkeptikus voltam az édes hagymával kapcsolatban.

Hasonló Receptek

Magazin