Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Fűszeres hagymalekvár

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fűszeres hagymalekvár

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 86
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • 50 dkg pucolt lilahagyma karikákra vágva
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál málnaecet
  • 1 evőkanál balzsamecet krém
  • 5 cl konyak
  • 3 evőkanál áfonyadzsem
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 teáskanál színesbors őrölve
  • 3 babérlevél

Elkészítés:

A vajon karamellizálom a cukrot, majd ráöntöm a hagymát, párolom egy darabig, majd mikor már nincs alatta sok lé, felöntöm az ecetekkel, a konyakkal, beledobálom a fűszereket. Majd addig párolom, amíg a hagyma szétesik. Ekkor hozzáadom a dzsemet. Még főzöm egy ideig (kb. fél órán át kell összesen), aztán üvegekbe teszem, szárazdunsztba állítom.

Megjegyzés:

Hűtőben sokáig eláll. Még nem kísérleteztem azzal, hogy hosszabb ideig eltegyem, mindig gyorsan elfogyott, és frissen jobb. Mi vadakhoz, marhához, kacsához és libához szoktuk enni. Kb. 4-5 dl lett összesen, de nagyon tömény dolog, csak egy kiskanálnyi kell belőle a húshoz.

A receptet -Marcipán- küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. december 23. (vasárnap) 22:05
    Hmm... éppen most csinálom a karácsonyi kacsához (a dinsztelt káposzta mellé egy kis extraként). Nagyon finom és különleges lett. Pedig egy picit szkeptikus voltam az édes hagymával kapcsolatban.
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes-currys cukkinikrémleves pirítóssal Tejszínes-currys cukkinikrémleves pirítóssal
Nagyi pudingos kalácsa Nagyi pudingos kalácsa
Cukkinis-pestós penne mozzarellával Cukkinis-pestós penne mozzarellával
Karamellizált füge Karamellizált füge
Ricotta fagylalt rummal Ricotta fagylalt rummal
Mentás-uborkás frissítő ital Mentás-uborkás frissítő ital
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Vargánya-fasírt Vargánya-fasírt
Tökfőzelék rántás nélkül Tökfőzelék rántás nélkül
Szalonnás-tejfölös tócsni Szalonnás-tejfölös tócsni
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122490_padlizsanos-lepeny-110.jpg Padlizsános paradicsomlepény

Van, hogy az ember sokat töri a fejét, milyen fogás is kerüljön a tányérra, és van, amikor szinte magától adódik, milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122484_kurtos-kalacs-110.jpg Kürtőskalács, dorongfánk, botratekercs

A kürtőskalács megkerülhetetlen eleme az összes majálisnak, elképzelhetetlen nélküle bármilyen kirakodóvásár vagy fesztivál, nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122449_auguztusi-110.jpg Augusztusi gasztroprogramok

Augusztusban egyértelműen a boré és a Balatoné a főszerep. A sokféle boros és balatoni fesztivál mellett azért megtaláljuk még az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept