Fűszeres hagymalekvár

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pucolt lilahagyma karikákra vágva
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál málnaecet
  • 1 evőkanál balzsamecet krém
  • 5 cl konyak
  • 3 evőkanál áfonyadzsem
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 teáskanál színesbors őrölve
  • 3 babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A vajon karamellizálom a cukrot, majd ráöntöm a hagymát, párolom egy darabig, majd mikor már nincs alatta sok lé, felöntöm az ecetekkel, a konyakkal, beledobálom a fűszereket. Majd addig párolom, amíg a hagyma szétesik. Ekkor hozzáadom a dzsemet. Még főzöm egy ideig (kb. fél órán át kell összesen), aztán üvegekbe teszem, szárazdunsztba állítom.

Megjegyzés

Hűtőben sokáig eláll. Még nem kísérleteztem azzal, hogy hosszabb ideig eltegyem, mindig gyorsan elfogyott, és frissen jobb. Mi vadakhoz, marhához, kacsához és libához szoktuk enni. Kb. 4-5 dl lett összesen, de nagyon tömény dolog, csak egy kiskanálnyi kell belőle a húshoz.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nemes Anita 3 évvel ezelőtt
Hmm... éppen most csinálom a karácsonyi kacsához (a dinsztelt káposzta mellé egy kis extraként). Nagyon finom és különleges lett. Pedig egy picit szkeptikus voltam az édes hagymával kapcsolatban.

Hasonló Receptek

Magazin