Elkészítés: A puha margarint a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kisebb darabokra vagdalt vegyes aszalt gyümölcsöt a magvakkal, a fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.
Ezután sütőpapírral bélelt hosszúkás formába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra téve kihűtjük.
Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre