Elkészítés: A padlizsánokat alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, hosszába kettévágjuk. Vékony peremet hagyva kikaparjuk a belsejét, amit összevágunk.
Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá az fokhagyma, a összevágott padlizsán és az összes zöldség. Jól átpirítjuk és fűszerezzük. 10 perc főzés után beleöntünk kevés tejszínt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az elhabart tojást is.
Ezt a finom ragut belekanalazzuk a padlizsánokba, tepsibe sorakoztatjuk őket, és kevés vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre