Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres fasírt

default user icon
9 5/5

Hozzávalók

  • 50-60 dkg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 1 db fehér zsemle
  • 1 szelet héj nélküli barna kenyér
  • 1 db közepes hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl tej
  • liszt
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt fehér bors
  • 1 tk majoránna
  • 3 tk őrölt kömény
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A darált húst egy mélyebb tányérba tesszük. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, és időnként jól megnyomkodva beáztatjuk a zsemlét és a kenyeret. Egy kisebb lábosban kevés olajon gyengén megpirítjuk a lereszelt hagymát és fokhagymát.
    2. A tojásokat a darált húshoz adjuk. Alaposan kinyomkodjuk a tejbe áztatott kenyeret és zsömlét, ezt is hozzákeverjük, végül pedig a pirított hagymát is elvegyítjük benne. Alaposan összegyúrjuk. 
    3. Megsózzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, a majorannát, valamint a kétféle borsot. További 5-6 percig gyúrjuk még, majd az állagától függően 3-7 dkg zsemlemorzsát teszünk hozzá. (Puha, de nem túl nyúlós masszát kellkapnunk.) Ezután a hűtőbe tesszük pihentetni (a legjobb, ha egy egész éjszakára). 
    4. Másnap ismét átgyúrjuk, majd nagyobb diónyi darabokat szaggatunk a pépből, és előbb gombócot, majd egyik kezünkből a másikba csapva lapos pogácsákat formázunk belőlük.
    5. Lisztben megforgatjuk őket, majd egy serpenyőben bő, forró olajban, lángterelő fölött, nagy lángonmegsütjük a fasírtokat. Sűrűn forgatjuk közben, a tetejét pedig gyakran locsolgatjuk az olajjal. Szép sötét vörösesbarnára sütjük a golyókat (elég lassan sülnek). Melegen-hidegen egyaránt finom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dithe 3 évvel ezelőtt
Mehet bele, zöldség zöld, apróra vágott pritamin paprika, vagy pirosarany.
klarika56 3 évvel ezelőtt
Probald ki, olaj nelkül megpiritott kenyeret beaztatni tejben-meg finomab!!!
klarika56 3 évvel ezelőtt
Rövidesen kiprobalom!!! Nagyon finom lehet.
ErnaSzabina 3 évvel ezelőtt
Isteni! :)
erdeililamedve 4 évvel ezelőtt
A legjobb fasírt recept, amivel eddig találkoztam, nagyon finom, rendszeresen csinálom :) köszönöm szépen :)
Nanasnani 7 évvel ezelőtt
Hali Pistuc! Egy kiigazítás! A fröccs nem maradhat el, az gyúrás, főleg ilyen kiadós gyúrás után jár az ember fiának! Macinak pedig esetleg egy fincsi bödön méz! Én nem szoktam bele zsemlemorzsát tenni, inkább a zsömle-kenyér adagot növelem, viszont zsemlemorzsába forgattam eddig a pogácsákat, de igérem, kipróbálom a tiédet, mert jól hangzik! Rég hallottam felőled, sztájkol a blogod? Nem jól van ez így! Üdv Nani!
pistuc 8 évvel ezelőtt
Nos akkor te ti is fűszerimádók vagytok! :)
andrea09 8 évvel ezelőtt
Nálunk ez egy síma egyszerű hétköznapi fasírtgyerekek is eszik!
pistuc 8 évvel ezelőtt
Kiegészítés: sóból (és még inkább pirosparikából) lehet többet is tenni bele; borsból pedig kevesebbet; főleg ha gyerkőc is fog enni belőle. Kóstolgatva célszerű fűszerezni; 1-2 késhegynyi nyers hús nem jelenthet veszélyt; és hát nem is muszáj lenyelni...

Hasonló Receptek

Magazin