Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Fűszeres fasírt

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fűszeres fasírt

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 120
  • Elküldve: 36

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 1 fehér zsemle+1 szelet héj nélküli barna kenyér
  • 1 közepes vereshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tej
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • pirospaprika
  • őrölt fekete- és fehérbors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • a sütéshez olaj és serpenyő :)

Elkészítés:

Mély tálba (nálam: vájling) beleültetem a darált húst. Egy másikba tejet öntök (3-4 dl-t), és időnként jól megnyomkodva beáztatom a zsömlét meg a kenyeret. Kis lábosban kevés olajon gyengén megpirítom a lereszelt veres- és fokhagymát. A tojásokat a darált húshoz öntöm. Jól kinyomkodom a tejbe áztatott kenyeret-zsömlét, s ezt is hozzávegyítem, a pirított hagymát szintúgy. Most jön a dagonya: csuklóig beásom magam a pépbe, s elkezdem gyúrni-gyűrni. Az előre elkészített fűszereket pedig ekképpen adagolom: só - 2 teáskanál, pirosparika - 3 teáskanál, őrölt kömény - 1 teáskanál, majoránna - 2 teáskanál, a kétféle borsból 1-1 teáskanálnyit teszek hozzá. Legalább 5-6 percig gyúrom még, majd az állagától függően 3-7 dkg zsemlemorzsát teszek hozzá. Puha, de nem túl nyúlós masszát kell kapnom. Iszom egy fröccsöt (ez el is maradhat), és lefekszem, mert hogy akkor lesz igazán finom, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

Másnap ismét dagonya: egyenként nagyobb zölddiónyi darabokat szaggatok a pépből, s előbb gombócot, majd egyik kezemből a másikba csapva lapos pogácsákat formázok belőlük (10-11 db lesz így). Lisztben megforgatom őket, majd bő olajban, serpenyőben, LÁNGTERELŐ FELETT, nagy lángon sütöm. Sűrűn forgatom, a tetejét gyakran locsolgatom az olajjal. Szép sötét vörösesbarnára sütöm (elég lassan sül). Melegen-hidegen egyaránt finom.

Megjegyzés:

Az alaprecept Horváth Ilona szakácskönyvében megtalálható.

A receptet Pistuc küldte. Köszönjük!

pistuc receptjeiből:
Túrós-mákos szelet
Túrós-hagymás pogácsa
Joghurttorta őzgerincben
Püspökkenyér csokipasztillával
Ferdinánd-tekercs pistucosan
Almás-répás torta
Mákos kifli cukorruhában vagy csokipapuccsal
Kókuszcsók vagy kókusztallér
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 9 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 9. Dithe
    2014. július 10. (csütörtök) 14:45
    Mehet bele, zöldség zöld, apróra vágott pritamin paprika, vagy pirosarany.
Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Vargánya-fasírt Vargánya-fasírt
Tökfőzelék rántás nélkül Tökfőzelék rántás nélkül
Szalonnás-tejfölös tócsni Szalonnás-tejfölös tócsni
Avokádós margarita krémparfé Avokádós margarita krémparfé
Kínai ananászos sertéskaraj Kínai ananászos sertéskaraj
Morzsás torta erdei gyümölcsökkel Morzsás torta erdei gyümölcsökkel
Nyári bazsalikomos csirkeragu Nyári bazsalikomos csirkeragu
Medvehagymás kukoricatócsni Medvehagymás kukoricatócsni
Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél) Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

Napi tipp
A zöldbab kis odafigyeléssel könnyen megpucolható, gyorsan megfő és nagyon finom fogások készíthetők belőle. Ehetjük levesként, főzeléknek, saláta formájában vagy épp pörköltösen elkészítve. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept