Elkészítés: A töltelékhez a narancslében felforraljuk a cukrot, belekeverjük a darált diót, a fahéjat és a rumaromát. Félretesszük.
A tésztához a liszthez, a puha margarinhoz, a 2 tojássárgájához, hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót. Tésztát gyúrunk belőle. 3 részre osztjuk, az egyik cipó kicsit nagyobb legyen. Ez lesz az alsó lap.
Egy kikent, lisztezett kisebb tepsibe belefektetjük a méretre sodort alsó lapot. A töltelék felét rákenjük, ezt megkenjük sárgabaracklekvárral, megszórjuk mazsolával, és narancshéjat reszelünk rá. Erre jön a középső lap, a töltelék második fele, lekvár, mazsola, narancshéj. Befedjük a felső lappal, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 30-35 percig sütjük.
Amíg meleg a tészta, a tetejére rásimítjuk a puha vajjal összekevert kakaóport vagy az olvasztott csokoládét.
Másnap szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre