Fűszeres-diós kenyér

Hozzávalók

  • 3 ek dió
  • 4 ág oregano
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg liszt + a formához
  • 2 tk sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1,2 dl olaj + a formához
  • 1,5 dl író
  • 0,5 tk só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A durvára vágott diót pirítsuk aranyszínűre száraz serpenyőben. Az oregánó leveleit csipkedjük le, a sajtot reszeljük le.
    2. Szitáljuk tálba a lisztet és a sütőport. A tojásokat és az olajat keverjük habosra. Forgassuk össze a lisztes keveréket az íróval, az oregánólevelekkel és a pirított dióval. Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a tésztamasszát.
    3. Simítsuk 26 cm-es, kiolajozott és kilisztezett pástétomformába, majd süssük 175 fokra előmelegített sütőben 55 percig. Vegyük ki a sütőből, és pihentessük 10 percig. Végül borítsuk ki a formából, és szeletelve tálaljuk.

    12 szelet lesz belőle.

Ezt a mennyei, fűszeres kenyeret, semleges ízű , sajtos vagy zöldséges szendvicskrémmel, krémsajttal,olívabogyóval, vagy friss camembert-el kínáljuk!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin