Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres-csokis szilvadzsem

Hozzávalók

  • 4 kg szilva
  • 75 dkg cukor
  • 1 csipet kardámom
  • 2 db fahéjrúd
  • 8 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A megmosott szilvát kimagozzuk és negyedeljük, vagy a szemek méretétől függően kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy edényben összeforgatjuk a cukorral, a kardámommal és a fahéjjal, majd felforraljuk. Közepes tűzön főzzük 90 percig, és időnként átkeverjük.
    2. Közben a csokoládét apró darabokra vágjuk, és a főzés vége felé, a kívánt sűrűség elérésekor a dzsembe szórjuk.
    3. A fahéjat kihalásszuk. A forró dzsemet a sterilizált 3,5 dl-es csatos vagy csavaros üvegekbe töltjük a peremig, és azonnal lezárjuk. Az üvegeket fejre állítjuk 5 percre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.

    ŐSZIBARACKDZSEM EGYSZERŰEN >>> 

Bontatlan üvegekben, sötét helyen a dzsemet 1-2 évig tárolhatod. Vajas kalácsra vagy kenyérre kenve reggelire kínálhatod. Délutáni kávéhoz, teához is finom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin