Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres csirkeszárnyak corn flakes bundában

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 db csirkeszárny
  • 20 dkg natúr corn flakes
  • 1/2 csomag kentucky csirkeszárnyak fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál chilipor
  • 1 kávéskanál fehérbors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás
  • ételízesítő
  • olaj

Elkészítés

    1.

    A csirkeszárnyakat megmossuk, 3 felé vágjuk, vízben 10 percig főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, hideg vízzel lehűtjük, és a pácba forgatjuk: kevés olajat, csiliport, borsot, sót és a fűszerkeveréket összekeverünk, a húst 1 órát állni hagyjuk benne.

    2.

    A corn flakes-et klopfolóval apróra törjük. A bepácolt húst kipanírozzuk: lisztbe, tojásba, 2 evőkanál zsemlemorzsával elkevert apróra tört corn flakes forgatjuk.

    3.

    Forró olajban pár perc alatt kisütjük, mivel nem nyers a hús, elégséges, hogy szépen megpiruljon a bunda. 

Megjegyzés

Csirkecombot is hasonló módon szoktam készíteni, mert szaftos marad hús és nem véres a közepe.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

frauszabo
Kedves főzőtársaim! igaz nem a recepthez szólok hozzá, hanem a macskának mit adjunk és ne adjunk témához: én alapvetően egyet értenék azzal, hogy csirkecsontot ne adjunk a macskáknak, de mi van akkor, amikor a macska a világon a legtermészetesebb úton étkezik? A mi macskáink (hiába kapnak húsnyesedéket, macskatápot, főtt maradékot) rendszeresen vadásznak, kedvenc eledelük a fekete rigó, a veréb, a vadgalamb, és a kiscsirke. Néhány toll marad csak egy ilyen lakoma után. Szóval ekkor mi is a helyzet a csöves csontokkal? :) Hiába kapnak jó falatokat, a vadászösztön bennük van, és szőröstül-bőröstül, csontjaival együtt elfogyasztják az áldozatukat. Ja, és szerencsére élnek és virulnak a cicáink, makk egészségesek! Úgyhogy lehet ezt a teóriát érdemes átgondolni. Üdv Mindkettőtöknek!
ekesandi
Kedves Candyqueen, Köszi a jó tanácsot, természetesen nem etetjük a macskákat (4 db Main coon-on van) csirkecsonttal, csak ezt a pár db szárnyvéget adtam oda neki, de csirkeollóval ezt a pici darabot 3 felé vágtam. (Prémium minőségű száraz tápot, ugyanilyen konzervet és fejenként 10-13 dkg nyers pulykamellet kapnak apróra vágva vagy darálva naponta). Tökéletesen igazad van, csöves csontot soha nem adunk az állatnak és \"tök édi\" vagy, amiért nem hagytad szó nélkül, ezek szerint akkor Te is állatbarát és állat tartó vagy.:)) Üdv Andi
candyqueen
Andi! A csirkeszárny vége a legjobb az egészben. Vétek kidobni. Cicának adni meg nagy felelőtlenség, minden gazdi tudja, h kutyának/cicának tilos a csirkecsont. Csak jótanács! A recept viszont fincsinek tűnik, csilipor nélkül kirpóbálom!
Papusmaci
Kedves Ekesandi ! A csirkeszárny végeket kár kidobni, habár a macskának is kell enni valamit, én a ragus zöldség, vagy zöldborsó levesbe szoktam, szoktuk bele főzni. Isteni a húst lerágicsálni. nem beszélve mennyire finomabb a leves. Üdv Papusmaci

Hasonló Receptek

Magazin