Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csirkeszárnyak corn flakes bundában

45 perc
mester
olcsó

Elkészítés

1.

A csirkeszárnyakat megmossuk, 3 felé vágjuk, vízben 10 percig főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, hideg vízzel lehűtjük, és a pácba forgatjuk: kevés olajat, csiliport, borsot, sót és a fűszerkeveréket összekeverünk, a húst 1 órát állni hagyjuk benne.

2.

A corn flakes-et klopfolóval apróra törjük. A bepácolt húst kipanírozzuk: lisztbe, tojásba, 2 evőkanál zsemlemorzsával elkevert apróra tört corn flakes forgatjuk.

3.

Forró olajban pár perc alatt kisütjük, mivel nem nyers a hús, elégséges, hogy szépen megpiruljon a bunda. 

Megjegyzés

Csirkecombot is hasonló módon szoktam készíteni, mert szaftos marad hús és nem véres a közepe. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss