Elkészítés: A csirkemellet felszeletelem csíkokra, megszórom a fűszersóval, és egy tálba rétegesen egymásra rakom őket, közéjük pedig olajat öntök. Annyi olaj kell, hogy elfedje az összes réteget a végén. Ezt a hűtőbe rakom állni. Ha igazán finomra akarjuk, akkor akár egy éjszakát is állhat.
Megmosom a salátaleveleket, majd hideg vízben egy kicsit állni hagyom, hogy megduzzadjanak.
Közben az öntethez összekeverem a hozzávalókat. Mindenből lehet többet vagy kevesebbet, ízlés szerint. A szaga kicsit ecetes, de az íze nem. :)
Apróra vágom a hagymát, az uborkát és a paradicsomokat cikkelyekre szelem. Majd a lecsöpögtetett salátaleveleket kisebb darabokra tépkedem, és egy tálba rakom őket. Mehet rá a hagyma, a paradicsom és az uborka. Majd meglocsolom a mustáros-mézes öntettel.
A húst kisütöm forró serpenyőben (nem kell alá olaj, hiszen úgyis olajos a hús). Ezután a húst ráhelyezem a salátakeverékre. Végül pirított kenyérkockákat és reszelt sajtot szórok rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre