Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres csirkemell spárgás zöldborsóval

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • csilipehely
  • 3 ek olíva olaj
  • 25 dkg spárga (zöld)
  • 3 szál újhagyma
  • 3 ek vaj
  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • néhány ág menta

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, szeleteket vágunk belőle. Kiklopfoljuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük a szeleteket egy kevés csilipehellyel.
    2. Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a hússzeletek minden oldalát. Lefedjük és fedő alatt puhára pároljuk. Végül levesszük a fedőt, és az egészet aranyszínűre pirítjuk.
    3. A spárgát megmossuk, a fás végeket levágjuk. A szálakat kisebb darabokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Megfonnyasztjuk a felforrósított vajon.
    4. Hozzáadjuk a borsót, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáforgatjuk a spárgát és a menta lecsipkedett leveleit. A hús mellé tálaljuk.

    SPÁRGÁS-SAJTOS CSIRKEMELLSZELET>>> 

    SPÁRGALEVES PIRÍTOTT BACONNAL>>> 

    ROSTON SÜLT CSIRKEMELL RIZOTTÓVAL ÉS SPÁRGÁVAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin