Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fejedelmi lakoma 30 perc alatt: sült csirkemell spárgás újkrumplival - lépésről lépésre

Van, hogy a vasárnapi ebédre sincs több időnk fél óránál, de olyan is, hogy szombat este váratlan vacsoravendégek érkeznek. Ez a fogás tökéletes ilyen esetekre: egyszerű sült csirkemell, némi pikáns joghurtos mártással és olyan pirított újburgonyával körítve, amibe a szezon sztárját, a spárgát is belecsempésztük. Mutatjuk, hogyan készítsd el, lépésről lépésre!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag. hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

FŰSZERES CSIRKEMELL STEAK SPÁRGÁS ÚJKRUMPLIVAL >>> 
A HOZZÁVALÓK:

tanyasi csirkemell
krumpli
spárga
makói hagyma
fokhagyma
citrom
friss petrezselyem
mustár
majonéz
csirkefűszersó
olívaolaj
bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

2 db serpenyő
1 db keverőtál

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>>  
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket. A csirkemelleket megsózzuk, ésbekenjük a fűszerkeverékkel. A krumplités spárgát 2-3 centis darabokra, a hagymát és a citromot cikkelyekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A petrezselyem leveleit letépkedjük.

2.Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét. Közepes lángon, néha megkeverve aranybarnára sütjük a krumplikat (kb.10-12 perc), majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Amíg a krumplik sülnek, egy keverőtálban összekeverjüka fokhagymát, a majonézt, a mustárt, ízlés szerint a citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A krumplihoz adjuk a hagymát és a spárgát,és további 5-6 percig sütjük. Ha kész, félretesszük, és melegen tartjuk.

5. Egy serpenyőben felmelegítjük a maradék olíva olajat. Ha forró,beletesszük a csirkemelleket, és közepes lángon, mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.

6. A zöldségeket egy tányérra halmozzuk, és ráhelyezzük a csirke steaket, majd megszórjuk petrezselyemmel. A mártást mellé kínáljuk.



A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss