Elkészítés: A felaprított csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy félig ellepje a húst.
Fél órát pihentetjük, majd serpenyőben, fedő alatt pároljuk, készre sütjük.
Míg a hús sül, elkészítjük az öntetet: 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ízesítjük sóval, borssal.
Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a liszthez adjuk a cukorral és a sóval együtt. Ezután annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértésztát kapjunk.
Letakarva 1 órát kelesztjük. A tésztából lisztes kézzel golyókat formálunk, pihentetjük kb. 15 percet.
A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A golyókat fél cm vastagra nyújtjuk, lisztezett tepsire rakjuk úgy, hogy az a fele kerüljön fölülre, ami eddig alul volt.
2-3 percre sütőbe tesszük, és amikor felpúposodik, megfordítjuk, zsemleszínűre sütjük.
Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk. Tálaláskor tetejét levágjuk, a tészta szétválik, így az üregét megtölthetjük a hússal, a zöldségekkel és az öntettel.