Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csirkemell kenyértésztában

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell
  • őrölt oregánó
  • feketebors
  • köménymag
  • koriander
  • bazsalikom
  • majoránna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • étolaj
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • tej
  • zúzott fokhagyma
  • bors
  • A feltéthez:
  • apróra vágott zöldségek (paradicsom, lilahagyma, kígyóuborka, zöldpaprika)
  • Hozzávalók a kenyértésztához:
  • 1 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • fél teáskanál cukor
  • fél evőkanál só
  • langyos víz

Elkészítés

Elkészítés: A felaprított csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy félig ellepje a húst.

Fél órát pihentetjük, majd serpenyőben, fedő alatt pároljuk, készre sütjük.

Míg a hús sül, elkészítjük az öntetet: 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ízesítjük sóval, borssal.

Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a liszthez adjuk a cukorral és a sóval együtt. Ezután annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértésztát kapjunk.
Letakarva 1 órát kelesztjük. A tésztából lisztes kézzel golyókat formálunk, pihentetjük kb. 15 percet.

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A golyókat fél cm vastagra nyújtjuk, lisztezett tepsire rakjuk úgy, hogy az a fele kerüljön fölülre, ami eddig alul volt.
2-3 percre sütőbe tesszük, és amikor felpúposodik, megfordítjuk, zsemleszínűre sütjük.

Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk. Tálaláskor tetejét levágjuk, a tészta szétválik, így az üregét megtölthetjük a hússal, a zöldségekkel és az öntettel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss