Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres csirkemell házi zakuszkával

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 2 db kápia paprika vagy piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 4 ek vaj
  • 4 szelet kenyér

Elkészítés

    1. Vágjuk falatnyi darabokra a megtisztított cukkinit, padlizsánt és a kimagozott paprikákat. A meghámozott vörös- és fokhagymát aprítsuk fel. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolaj felét, és süssük rajta aranyszínűre a zöldségeket. Azután húzzuk le a tűzről, és pürésítsük a keveréket botmixerrel. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.
    2. A megtisztított csirkemellfilét vágjuk fel tenyérnyi szeletekre. Kissé klopfoljuk ki azokat, és hintsük meg egy kevés sóval, valamint borssal. Hevítsük fel a vajat, és nagy lángon süssük rajta aranyszínűre a hússzeleteket.
    3. A kenyérszeleteket sózzuk, borsozzuk meg, és locsoljuk meg a megmaradt olívaolajjal. Tegyük mindet tepsibe, és süssük aranyszínűre a 200 fokra előmelegített sütőben. Ezekkel és a zöldségkrémmel kínáljuk a hússzeleteket.

Megjegyzés

Bakonyi Péter, a Bakonyi Pincészet tulajdonosának ajánlata csirkés fogásokhoz:

"Csirkéhez ajánlanám a Hárslevelű 2015 évjáratú boromat, ami teltségével, érett zamataival kiválóan passzolhat a csirke merészebb fűszerezéséhez is. A Hárslevelűm tartályos érlelésű, finomseprőn tartott, komplex zamatú, hosszan eltartható, szerintem nem beszélgetős, inkább gondolkodós bor. Az Ördögkatlanon, Beremenden hallgattam Bartók Concerto-ját a szabad ég alatt. Na oda passzolna."

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin