Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csirkefalatok márványsajtos mártogatóssal

MME MME
4.3/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé vagy 8 csirkeszárny
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl sör
  • chiliszósz
  • bors
  • A mártogatóshoz:
  • 10 dkg márványsajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk, ha csirkeszárnnyal folgozunk, akkor ezeket az ízületeknél elvágjuk.

A ketchuppal elkeverjük a sört, a borsot, a chiliszószt ízlés szerint, sózzuk, majd az előkészített húst beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. fél óra alatt megsütjük a sütőben.

Ezalatt a márványsajtot összetörjük villával, elkeverjük a tejföllel (akár lassú tűzön is összemelegthetjük őket).

A csirkefalatkákat a márványsajtos szószba mártogatva pirított kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzés

Elsőre akár bizarrnak is tűnhet a ketchup és a márványsajt egy mondatban (ételben), de nagyon finom, és alkalmakra kiváló, egyszerű, gyors és különleges. Ez az egyik kedvencünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek