A húshoz a fűszereket elkeverjük az olajjal és alaposan bedörzsöljük a megtisztított csirkecombokat.
Sütéshez egy kevés zsírral kikenjük a tepsit, betesszük a combokat és először fóliával letakarva, párolva sütjük, majd mikor a hús már megpuhult, a fóliát levéve, szép pirosra sütjük.
A gombát alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát megmossuk, felszeleteljük, és vajon és olaj keverékén megdinszteljük.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát és megpirítjuk. Mikor a gomba megpirult, rászórunk egy kanál lisztet és néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük a borral és a tejszínnel.
Hozzáadjuk az aprított kakukkfüvet, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd az egészet összeforraljuk.
A sajtos burgonyafánkhoz: A burgonyát sós vízben, héjástól megfőzzük, majd meghámozva, burgonyatörővel összetörjük. Hozzászitáljuk a lisztet.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy mokkáskanál cukorral. A tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk, 45-50 percig kelesztjük. A tésztát, miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit.
Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval elkezdjük kiszaggatni úgy, hogy félköröket szaggatunk a rúdból és minden levágott félkör után, a rúd két szélén maradó nyúlványt keresztbe visszahajtjuk. Ezzel zárjuk le a következő fánkot.
Az így kiszaggatott sajtos fánkokat pár percig pihentetjük, majd forró zsiradékban pár perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük és miután leitattuk róla a felesleges zsírt, tálaljuk a sült csirkecombok és a gombamártás mellé.