Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres csirke zöldségekkel és borsópürével

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 4 db csirkecomb
  • 8 db zsenge sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • bors
  • 1,2 l húslevesalaplé
  • 4 db babérlevél
  • 20 dk g ceruzabab (fagyasztott)
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor újhagyma
  • A borsópüréhez:
  • 12 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    1. Felforrósítjuk a vajat, és közepes lángon megpirítjuk rajta a megtisztított csirkecombokat, oldalanként 4-5 percig. Leöntjük a húsról a zsiradékot, és félretesszük.
    2. A répákat folyó víz alatt tisztára dörzsöljük, a szárukat eltávolítjuk. A megtisztított burgonyát félbe vágjuk. Ezeket a húshoz adjuk, és együtt pirítjuk 1-2 percig, majd alaposan megsózzuk, megborsozzuk. Felöntjük a felforrósított alaplével, hozzákeverjük a babérleveleket, és 20 percig főzzük.
    3. A kissé felengedett ceruzababot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd a leveshez adjuk a megtisztított kelkáposztával és újhagymával együtt, és további 15 percig főzzük.
    4. Lábasba tesszük a borsót a félretett zsiradékkal együtt. Hozzáadjuk a megmosott petrezselyem lecsipkedett leveleit, valamint 5 ek levest, és puhára pároljuk 10 perc alatt. Azután botmixerrel pürésítjük, végül megsózzuk, megborsozzuk.
    5. A zöldségeket 4 db mélytányérba szedjük, és mindre 1-1 db csirkecombot teszünk. A levest beforraljuk a felére, majd a tányérokba merjük. Borsópürével tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin